Recepty na obed Recepty na obed

Hrnčekové jablkové mafiny so škoricou

Hrnčekové jablkové mafiny so škoricou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Hrnček zabezpečí rýchlu prípravu a jabĺčka zase výbornú chuť..

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hrnčekové jablkové mafiny so škoricou
Hrnček zabezpečí rýchlu prípravu a jabĺčka zase výbornú chuť…
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 hrnčeky polohrubá múka
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 1/2 hrnčeka práškový cukor
  • 1/3 hrnčeka kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1/2 ČL mletá škorica
  • 1 hrnček mlieko
  • 1/2 hrnčeka roztopené maslo
  • 2 ks vajce
  • 2 ks jablko
  • škoricový cukor na posypanie

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 180 °C a plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami.
  • Pripravíme si dve misky. Do jednej dáme múku, prášok do pečiva, práškový cukor, kryštálový cukor, vanilkový cukor a mletú škoricu. Všetko spolu premiešame. Do druhej misky si dáme mlieko, roztopené maslo, vajíčka a dobre rozmiešame. Následne pridáme do druhej misky so sypkými surovinami a vymiešame na hladké cestíčko.
  • Jablká ošúpeme, nastrúhame a primiešame do cesta.
  • Cestom naplníme papierové košíčky do 3/4 a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 25 – 30 minút. Nakoniec ešte teplé mafinky posypeme škoricovým cukrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: mafiny
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.