Recepty na obed Recepty na obed

Hrachová polievka s údeným mäskom

Hrachová polievka s údeným mäskom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Voňavá, sýta polievka ako stvorená na dobrú večeru.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hrachová polievka s údeným mäskom
Voňavá, sýta polievka ako stvorená na dobrú večeru.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 7 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Hrach namočíme do studenej vody cez noc.
  • Na druhý deň ho scedíme, prepláchneme a necháme odkvapkať.
  • Vo väčšom hrnci rozpálime olej a pridáme nadrobno naseknú cibuľku. Restujeme, kým nezmäkne.
  • Potom pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) a hrach. Všetko zalejeme vodou, pridáme bobkový list a mleté korenie.
  • Varíme z časti prikryté, kým hrach nezmäkne.
  • Potom pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky a kocky krkovičky.
  • Varíme ešte asi 15 minút.
  • Ku koncu ochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a majoránom.
  • Polievku môžeme zahustiť zátrepkou z hladkej múky a vody.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 7kcalDraslík: 8mgSodík: 1mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: hrachová polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
MÄSOVÉ POLIEVKY · POLIEVKY
   

Není povolené komentovať.