Voňavá, sýta polievka ako stvorená na dobrú večeru.
Voňavá, sýta polievka ako stvorená na dobrú večeru.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Hrach namočíme do studenej vody cez noc.
- Na druhý deň ho scedíme, prepláchneme a necháme odkvapkať.
- Vo väčšom hrnci rozpálime olej a pridáme nadrobno naseknú cibuľku. Restujeme, kým nezmäkne.
- Potom pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) a hrach. Všetko zalejeme vodou, pridáme bobkový list a mleté korenie.
- Varíme z časti prikryté, kým hrach nezmäkne.
- Potom pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky a kocky krkovičky.
- Varíme ešte asi 15 minút.
- Ku koncu ochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a majoránom.
- Polievku môžeme zahustiť zátrepkou z hladkej múky a vody.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 7kcalDraslík: 8mgSodík: 1mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
polievka