Recepty na obed Recepty na obed

Hovädzie a brokolica s ustricovou omáčkou

                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Chutné a rýchle jedlo na čínsky spôsob.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hovädzie a brokolica s ustricovou omáčkou
Chutné a rýchle jedlo na čínsky spôsob.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 5 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 200 g falošná sviečkovica
  • 200 g brokolica
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 ks zázvor
  • 1 ks cibuľa malá
  • 2 PL ustricová omáčka
  • 1 PL sójová omáčka svetlá
  • 1/2 KL mleté čierne korenie
  • 1 KL cukor
  • 3 KL kukuričný škrob
  • 1 PL ryžové víno

Postup varenia:
 

  • Cibuľu a brokolicu nakrájame na väčšie kúsky.
  • Cesnak a zázvor nasekáme nadrobno.
  • Hovädzie mäso narežeme na tenučké plátky, vložíme ho do misky a prilejeme ryžové víno, kukuričný škrob (2 KL), dobre premiešame a necháme odpočívať zhruba 10 minút.
  • V inej miske spolu vymiešame zvyšok škrobu (1 KL) a zhruba 4 PL vody.
  • Vo woku alebo hlbokej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a sprudka na ňom opražíme marinované mäso. Opekáme zhruba 2 minútky a potom mäso vytiahneme.
  • Potom opäť zahrejeme zhruba lyžicu oleja a opražíme na ňom cibuľu a brokolicu.
  • Opekáme zhruba minútku, prilejeme ustricovú i sójovú omáčku, pridáme cukor, cesnak, zázvor a čierne korenie. Všetko podlejeme troškou vody, pár sekúnd povaríme a nakoniec zahustíme škrobom rozpusteným vo vode. Povaríme asi minútku.
  • Do woku vrátime hovädzie a všetko spolu minútku premiešame.
  • Podávame samotné, s ryžovými rezancami alebo dusenou ryžou. 

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 5kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 10mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 2IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 4mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 3mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Varenie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
Ázijská kuchyňa · Svetové KUCHYNE
   

Není povolené komentovať.