Recepty na obed Recepty na obed

Hovädzí udon

Pikantná japonská špecialita s UDON rezancami.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na Hovädzí udon. Pikantná japonská špecialita s UDON rezancami.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hovädzí udon
Pikantná japonská špecialita s UDON rezancami.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 20 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

ZÁKLADNÉ SUROVINY:

  • 200 g cestoviny UDON
  • 400 g hovädzie mäso
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1/2 ks čínska kapusta
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks mrkva
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 PL sezamový olej
  • 1 hrsť huby shitake

OMÁČKA:

OSTATNÉ SUROVINY:

  • soľ mleté čierne korenie, zázvor, chilli

Postup varenia:
 

  • Japonské cestoviny Udon uvaríme podľa návodu.
  • Huby Shitake dame napučať do vody aby zmäkli. Takto pripravené ich nakrájame na malé kúsky.
  • Všetku zeleninu nakrájame na tenké plátky (julien).
  • Do woku dáme olej, na ktorom prudko orestujeme mäso. Mäso vyberieme a postupne pridávame zeleninu a restujeme. Mäso opäť vložíme do woku kým nezmäkne. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhaný zázvor a čili.
  • Na záver primiešame zvlášť vymiešanú omáčku, cestoviny a všetko spolu prehrejeme.

Náš tip:

Doporučujeme na prípravu použiť hovädzí pupok.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 20kcalSacharidy: 2gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 284mgDraslík: 41mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 19IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 17mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 13mgFosfor: 28mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: udon
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
Ázijská kuchyňa · CESTOVINY · HOVÄDZIE MÄSO
   

Není povolené komentovať.