Recepty na obed Recepty na obed

Hovädzí guláš s čiernym pivom

Hovadzi gulas s ciernym pivom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Výborný guláš ako z českej reštaurácie.

Ohodnoďte recept
Hovädzí guláš s čiernym pivom
Výborný guláš ako z českej reštaurácie.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 3 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 20 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg hovädzia nožina
  • 4 PL bravčová masť
  • 3 ks cibuľa
  • 1 konzerva paradajkový pretlak malá
  • 1/2 litra čierne pivo
  • 1/2 litra hovädzí vývar
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, majorán, cesnak

Postup varenia:
 

  • Mäso pokrájame na väčšie kocky.
  • V hrnci rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľu, ktorú posolíme a necháme poriadne orestovať do mäkka. Potom pridáme korenie, rascu a cibuľku restujeme ďalej.
  • Keď cibuľa začne zľahka hnednúť pridáme mäso, ktoré za občasného miešania necháme zatiahnuť.
  • Do hrnca potom pridáme paradajkový pretlak, sladkú papriku a všetko spolu krátko opekáme a nakoniec zalejeme čiernym pivom.
  • Hrniec zakryjeme pokrievkou, plameň stiahneme na minimum a spolu dusíme zhruba 2 až 2,5 hodiny, pričom sem-tam prilievame vývar.
  • Guláš tesne pred koncom varenia dochutíme sušeným majoránom a pretlačeným cesnakom (1 až 2 strúčiky).
  • Podávame s domácou knedľou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: guláš
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.