Recepty na obed Recepty na obed

Hotdog na paličke

Hotdog na paličke
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kto by odolal horúcemu párku v chrumkavom ceste, prakticky nasadenom na špajli?

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Hotdog na paličke
Kto by odolal horúcemu párku v chrumkavom ceste, prakticky nasadenom na špajli?
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 8 porcií
Kalórie: 69 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTÍČKO

  • 150 g hladká múka
  • 100 g kukuričná múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • 1 ks vajce L
  • 500 ml acidofilné mlieko
  • 1 PL rastlinný olej
  • 1 PL med
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • 8 ks párky
  • 8 plátkov čedar sendvičový
  • 600 ml rastlinný olej na vysmážanie

Postup varenia:
 

  • Do misky preosejeme navážené múky, pridáme cukor a kypriaci prášok. Všetko spolu premiešame.
  • Do suchých surovín potom rozbijeme celé vajce, kyslé mlieko, olej a med. Všetko spolu vymiešame do hladkého, polotuhého cestíčka.
  • Párky zavinieme do plátkov syra a napichneme na drevené špajle.
  • Na dostatočne veľkú panvicu (musí nám tam vojsť párok aj so špajľou) dáme zahrievať olej.
  • Cestíčko si nalejeme do vysokého pohára (pohár musí byť vyšší ako párok) a hotdogy doň potom namáčame, držiac ich za špajľu.
  • Obalené párky okamžite ukladáme do rozpáleného oleja (2 až 3 na jednu várku) a vyprážame zo všetkých strán do zlatohneda.
  • Pomocou kuchynských kliešťov ich vytiahneme na tanier s papierovou utierkou a servírujeme s miskou horčice či kečupu.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 69kcalSacharidy: 14gProteíny: 2gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 14mgDraslík: 21mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 10mgKyselina listová: 34µgŽelezo: 1mgHorčík: 4mgFosfor: 23mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Hotdog
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO
   

Není povolené komentovať.