Recepty na obed Recepty na obed

Halušky z medvedieho cesnaku so syrovou omáčkou a slaninou

Halušky z medvedieho cesnaku so syrovou omáčkou a slaninou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

S jarou prichádza aj sezóna medvedieho cesnaku a bol by hriech ho nevyužiť v kuchyni naplno. Vyskúšajte si z neho pripraviť aj tieto netradičné halušky obohatené o lahodnú syrovú omáčku a korunované chrumkavou slaninkou. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Halušky z medvedieho cesnaku so syrovou omáčkou a slaninou
S jarou prichádza aj sezóna medvedieho cesnaku a bol by hriech ho nevyužiť v kuchyni naplno. Vyskúšajte si z neho pripraviť aj tieto netradičné halušky obohatené o lahodnú syrovú omáčku a korunované chrumkavou slaninkou. 
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 183 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

HALUŠKY Z MEDVEDIEHO CESNAKU:

  • 2 hrste medvedí cesnak
  • 3 ks vajce
  • 3 hrnčeky polohrubá špaldová múka
  • 1 hrnček cmár
  • 1 ČL soľ
  • 1 štipka mleté biele korenie
  • 1 štipka sóda bikarbóna
  • 1/4 ČL kurkuma

SYROVÁ OMÁČKA A SLANINKA:

Postup varenia:
 

  • Ako odmerku použijeme 200 ml hrnček.
  • Halušky: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a posekáme. Následne ho dáme do mixéra, pridáme vajíčka a rozmixujeme.
  • Pridáme cmar, soľ, mleté biele korenie a kurkumu. Premiešame.
  • Následne po častiach zapracujeme múku.
  • Ak je cesto príliš husté, tak pridáme ešte trošku cmaru. Ak je naopak príliš riedke, tak pridáme múku.
  • Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu, ktorú osolíme. Keď začne vrieť, tak do nej haluškovačom “kúskujeme” pripravené cesto. Varíme, až kým nám nevyplávajú na povrch – cca 10 minút.
  • Omáčka: Do hrnca si dáme roztopiť maslo. Do roztopeného masla vysypeme hladkú múku a metličkou dobre premiešame. Po častiach pridávame mlieko – vždy dobre premiešame a krátko povaríme.
  • Na koniec pridáme strúhaný syr a podľa chuti soľ a mleté biele korenie.
  • Ak je omáčka príliš hustá, tak môžete pridať ešte mlieko. Časť mlieka môžete prípadne vymeniť za smotanu na šľahanie.
  • Slaninu pokrájame na kocky a opražíme na panvici.
  • Halušky rozdelíme do misiek (alebo na taniere), obohatíme o syrovú omáčku a posypeme slaninkou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 183kcalSacharidy: 8gProteíny: 5gTuky: 15gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 18mgSodík: 280mgDraslík: 208mgVlákniny: 1gCukry: 8gVitamín A: 694IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 2µgCalcium: 175mgKyselina listová: 8µgŽelezo: 1mgHorčík: 16mgFosfor: 131mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: halušky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.