Gaštanové tiramisu. Pohárový dezert, ktorému neodoláte.
Gaštanové tiramisu. Pohárový dezert, ktorému neodoláte.
Suroviny – Ingrediencie:
- 12 ks cukrárske piškóty dlhé
- 1 šálka espresso
- 1 KL rum
- 2 ks čerstvé vajcia
- 2 PL práškový cukor
- 4 PL gaštanové pyré
- 200 g Mascarpone
- 70 g nasekaná tmavá čokoláda
- trochu kakao na posypanie
Postup varenia:
- Uvaríme si kávu, prilejeme k nej rum a necháme vychladnúť.
- Medzitým si v miske spolu vyšľaháme žĺtky (2) s cukrom a gaštanovým pyré do peny.
- Potom pridáme mascarpone a ďalej šľaháme do hladkého krému.
- Nakoniec do krému opatrne zapracujeme bielkový sneh (z 2 bielkov) tak, aby v nich ostalo čo najviac vzduchu.
- Na dno priehľadných pohárov potom nanesieme trochu krému, trochu nasekanej čokolády, pridáme časť polámaných piškót, ktoré sme krátko namočili v rumovej káve a proces opakujeme, kým nenaplníme poháre, pričom posledná vrstva bude krém.
- Na vrch ešte pridáme nasekanú čokoládu a všetko zľahka poprášime preosiatym kakaom.
Náš tip:
Ak si nie sme istí čerstvosťou vajec, začnime šľahanie žĺtok a cukru nad vodným kúpeľom.
Vyživovacie hodnoty:
Fosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 94mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 933IUKalórie: 302kcalDraslík: 13mgSodík: 37mgCholesterol: 67mgNasýtené tuky: 19gTuky: 30gProteíny: 5gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Tiramisu