Recepty na obed Recepty na obed

Gaštanové tiramisu

Gastanove tiramisu
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Gaštanové tiramisu. Pohárový dezert, ktorému neodoláte.

Ohodnoďte recept
Gaštanové tiramisu
Gaštanové tiramisu. Pohárový dezert, ktorému neodoláte.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 20 mins
Druh jedla: Olovrant
Porcie: 3 porcie
Kalórie:

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 12 ks cukrárske piškóty dlhé
  • 1 šálka espresso
  • 1 KL rum
  • 2 ks čerstvé vajcia
  • 2 PL práškový cukor
  • 4 PL gaštanové pyré
  • 200 g Mascarpone
  • 70 g nasekaná tmavá čokoláda
  • trochu kakao na posypanie

Postup varenia:
 

  • Uvaríme si kávu, prilejeme k nej rum a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si v miske spolu vyšľaháme žĺtky (2) s cukrom a gaštanovým pyré do peny.
  • Potom pridáme mascarpone a ďalej šľaháme do hladkého krému.
  • Nakoniec do krému opatrne zapracujeme bielkový sneh (z 2 bielkov) tak, aby v nich ostalo čo najviac vzduchu.
  • Na dno priehľadných pohárov potom nanesieme trochu krému, trochu nasekanej čokolády, pridáme časť polámaných piškót, ktoré sme krátko namočili v rumovej káve a proces opakujeme, kým nenaplníme poháre, pričom posledná vrstva bude krém.
  • Na vrch ešte pridáme nasekanú čokoládu a všetko zľahka poprášime preosiatym kakaom.

Náš tip:

Ak si nie sme istí čerstvosťou vajec, začnime šľahanie žĺtok a cukru nad vodným kúpeľom.
Kľúčové slovo: tiramisu
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Torty

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.