Recepty na obed Recepty na obed

Francúzsky toast – základný recept

Tento tradičný chlebík vo vajíčku v sladkej verzii musíte zaradiť medzi svoje raňajkové recepty.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Francúzsky toast – základný recept
Tento tradičný chlebík vo vajíčku v sladkej verzii musíte zaradiť medzi svoje raňajkové recepty.
ČAS PRÍPRAVY: 4 mins
ČAS VARENIA: 6 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 10 mins
Druh jedla: Desiata, Večera
Porcie: 3 porcie
Kalórie: 13 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 6 ks chlieb biely toastový, vianočka, sendvič, …
  • 3 ks vajce
  • 50 ml mlieko 3 PL
  • 1 KL kryštálový cukor
  • 1/4 KL škorica
  • 1 štipka soľ
  • 1/2 KL vanilkový extrakt al. ½ balíček vanilkový cukor

EŠTE POTREBUJEME:

  • trochu slnečnicový olej
  • trochu maslo
  • podľa chuti javorový sirup alebo tekutý med

Postup varenia:
 

  • Vajíčka vyšľaháme v hlbokom tanieri spolu s mliekom, cukrom, škoricou, soľou a vanilkou.
  • Na panvici n strednom plameni rozohrejeme trochu oleja a masla.
  • Chlieb z oboch strán obalíme vo vajíčkovej zmesi a položíme ho na rozpálený tuk.
  • Pri obaľovaní máme dve možnosti: buď pečivo namočíme do vajíčka len na krátko, alebo ho necháme nasiaknuť viac vajíčkovej zmesi, aby bol po upečení vo vnútri stále vláčny.
  • Opekáme z oboch strán do zlato-hneda a podávame preliaty javorovým sirupom alebo medom.

Náš tip:

Ak chceme chlebík premeniť na ešte dekadentnejšiu pochúťku, posypeme ho práškový cukrom a položíme na kúsok masla

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 13kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 5mgSodík: 138mgDraslík: 23mgCukry: 1gVitamín A: 32IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 19mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 2mgFosfor: 16mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: toast
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.