Recepty na obed Recepty na obed

Francúzska Bujabéza – Bouillabaisse

Francuzska Bujabeza
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Francúzska Bujabéza – Bouillabaisse. Recept na rybaciu polievka z juhu Francúzska bola pôvodne pokrmom chudobných rybárov. Dnes sa považuje za jednu z najznámejších delikates francúzskej kuchyne.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Francúzska Bujabéza – Bouillabaisse
Dnes sa považuje za jednu z najznámejších delikates francúzskej kuchyne.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 2 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 PL maslo
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 KL drvená rasca
  • 1 KL drvený fenikel
  • 1 ks čili paprička nemusí byť
  • 1 konzerva lúpané krájané paradajky
  • 250 ml biele víno al. rybací vývar
  • 1/2 ks pomaranč kôra a šťava
  • 1 štipka šafrán
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • 1 ks čerstvý fenikel
  • 500 g slávky mušle
  • 4 ks kráľovské krevety
  • 300 g ryba filet tuniak, treska, žralok, …

Postup varenia:
 

  • V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na hrubo pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku, čerstvo podrvenú rascu a feniklové semienka. Všetko spolu restujeme, kým nebude cibuľa mäkká.
  • Potom do hrnca pridáme nasekanú čili papričku, paradajky z konzervy, víno alebo vývar, strúhanú pomarančovú kôru, čerstvú pomarančovú šťavu a štipku šafranu.
  • Paradajkový základ dosolíme a okoreníme podľa chuti, zakryjeme a na miernom ohni dusíme zhruba 10 minút, aby sa výrazné chute prepojili.
  • Potom plameň zvýšime, pridáme fenikel pokrájaný na osminky a naň poukladáme slávky, krevety a kúsky ryby. Hrniec zakryjeme a necháme variť zhruba 4 minúty, potom plameň vypneme a necháme zakryté postáť ešte ďalšie 4 minúty.
  • Bujabézu podávame posypanú bylinkami a s čerstvým chlebom alebo krutónmi s maslovo, žĺtkovou nátierkou.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 1mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 1mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 11IUVlákniny: 1gKalórie: 2kcalDraslík: 2mgSodík: 2mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: polievka, rybacia polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
POLIEVKY · VÝVARY

Pridaj komentár