Recepty na obed Recepty na obed

Extra maslové briošky

Extra maslove briosky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Existuje množstvo receptov na sladké pečivo, ale tieto maslové briošky sú úplne návykové.

Ohodnoďte recept
Extra maslové briošky
Existuje množstvo receptov na sladké pečivo, ale tieto maslové briošky sú úplne návykové.
ČAS PRÍPRAVY: 3 hrs 20 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 45 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 229 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 PL sušené droždie
  • 60 ml vlažné mlieko
  • 200 g hladká múka
  • 1 štipka soľ
  • 2 PL práškový cukor
  • 2 ks vajce
  • 90 g zmäknuté maslo

EŠTE POTREBUJEME:

Postup varenia:
 

  • Droždie vymiešame s vlažným mliekom a dvoma lyžicami múky, ktoré sme odobrali z navážených 200 gramov a necháme zaktivovať (5 minút).
  • Do misky preosejeme zvyšnú múku, pridáme soľ, cukor, premiešame a v strede urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajcia a navrstvíme aktívny kvások.
  • Všetko spolu premiešame a do cesta postupne (po lyžiciach) zapracujeme aj zmäknuté maslo. Lepkavé cesto nemusíme ďalej miesiť, len ho premiestnime do misky, ktorú sme vymastili kvapkou oleja a misku prekryjeme fóliou.
  • Cesto necháme najskôr kysnúť pri izbovej teplote zhruba 45 minút, potom ho premiestnime do chladničky na aspoň 12 hodín, ideálne až 24 hodín.
  • Neskôr na jemne pomúčenej doske z cesta vytlačíme vzduch, zrolujeme ho do valčeka a ten rozkrojíme na 6 časti. Každú časť vytvarujeme do bochníka, ktoré poukladáme na maslom vymazaný plech či koláčovú formu. Bochníky ukladáme dostatočne ďaleko od seba, nakoľko ešte budú rásť. Zakryjeme ich vlhkou utierkou a necháme podkysnúť ešte ďalšie 2 hodiny.
  • Pred pečením briošky potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 20 až 25 minút.
  • Podávame s maslo, džemom a šálkou dobrej kávy.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 40mgHorčík: 8mgŽelezo: 2mgKyselina listová: 62µgCalcium: 9mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 377IUVlákniny: 1gKalórie: 229kcalDraslík: 40mgSodík: 173mgCholesterol: 33mgTransmastné tuky: 1gNasýtené tuky: 8gTuky: 13gProteíny: 4gSacharidy: 25gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: briošky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče

Pridaj komentár