Polievka z pečeného karfiolu vás prekvapí svojou delikátnou chuťou.
Polievka z pečeného karfiolu vás prekvapí svojou delikátnou chuťou.
Suroviny – Ingrediencie:
- 1 ks väčší karfiol
- 2 PL olivový olej na pečenie
- trochu soľ mletá červená paprika
- 1 PL olivový olej
- 1 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 1 liter zeleninový vývar bujón
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 PL maslo
- podľa chuti soľ mleté čierne korenie
Postup varenia:
- Karfiol rozdelíme na ružičky, ktoré v sitku dobre opláchneme, necháme odkvapkať a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Karfiol pokvapkáme olejom, osolíme a zľahka poprášime trochou sladkej papriky alebo údenej papriky.
- Karfiol upečieme v rúre vyhriatej na 180°C do ružova, zhruba 30 minút.
- V hrnci zahrejeme trochu (1 PL) olivového oleja, pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu a cesnak a spoločne restujeme zhruba 5 minút do sklovita.
- Potom do hrnca prilejeme vývar, pridáme upečený karfiol (zopár ružičiek odložíme na servírovanie) a spoločne zakryté povaríme zhruba 20 minút. Pred koncom varu primiešame do polievky smotanu.
- Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do krémova, pridáme kocku masla a podľa chuti dosolíme a okoreníme.
- Horúcu karfiolovú polievku podávame ozdobenú opečenými ružičkami karfiolu, pokvapkanú troškou oleja a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 2gFosfor: 73mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 4µgCalcium: 70mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 407IUVlákniny: 1gKalórie: 132kcalDraslík: 92mgSodík: 55mgCholesterol: 33mgNasýtené tuky: 7gTuky: 13gProteíny: 1gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED