Recepty na obed Recepty na obed

Expresná kačka a l’Orange

2 kskačacie prsia 2 PLhladká múka 3 kspomaranč v bio kvalite 2 PLmed 1 kszázvor (5 cm kúsok) 1 dlčervené víno 2 PLmaslo soľ, mleté čierne korenie
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Pôvodný recept na túto francúzsku pochúťku je pomerne náročný. Preto sme prišli s touto jednoduchou skratkou k rovnako famóznemu výsledku.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Expresná kačka a l’Orange
Pôvodný recept na túto francúzsku pochúťku je pomerne náročný. Preto sme prišli s touto jednoduchou skratkou k rovnako famóznemu výsledku.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 14 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks kačacie prsia
  • 2 PL hladká múka
  • 3 ks pomaranč v bio kvalite
  • 2 PL med
  • 1 ks zázvor 5 cm kúsok
  • 1 dl červené víno
  • 2 PL maslo
  • soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Umyté a osušené kačacie prsia jemne narežeme nožom na strane s kožou. Hladkú múku na plytkom tanieri premiešame so štipkou soli a čierneho korenia. Do múky potom priložíme prsia kožou dole.
  • V panvici na najnižšom plameni zahrejeme cca jednu kávovú lyžičku masla. Do panvice vložíme prsia kožou dole a zaťažíme ich servírovacím tanierom. Takto sa budú pomaly a rovnomerne piecť na masle a vo vlastnej šťave až kým koža nebude krásne hnedá a chrumkavá. To potrvá v závislosti od intenzity najmenšieho plameňa a panvice cca 12 až 16 minút. Potom prsia obrátime a pečieme ešte asi 5 až 6 minút z druhej strany. Nakoniec prsia vytiahneme z panvice a necháme pár minút odpočívať.
  • Medzitým si pripravíme omáčku. Je vhodné robiť omáčku počas pečenia mäska, nakoľko dokončovať ju budeme v panvici, hneď ako mäsko vytiahneme. Naseknú kôru z jedného pomaranča dáme variť do malej rajnice spolu s 2 dcl vody. Z dvoch pomarančov vytlačíme a scedíme šťavu a prilejeme ju do rajnice. Jeden pomaranč olúpeme a rozdelíme na mesiačiky a dáme ich variť do omáčky. Ďalej pridáme med a šťavu, ktorú v dlani vytlačíme z postrúhaného zázvoru. Vytiahneme mesiačiky pomaranča a necháme ohrievať na najnižšom plameni. Keď vytiahneme mäsko z panvice, omáčku do nej prelejme, pridáme vínko, maslo a redukujeme asi 2 minútky.
  • Na tenké plátky nakrájané prsia prelejeme pomarančovou omáčkou a na vrch priložíme povarené mesiačiky pomaranča. Ako prílohu volíme čerstvý šalát, kuskus alebo dusenú ryžu.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 14kcalSacharidy: 2gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 9mgDraslík: 8mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 37IUCalcium: 1mgKyselina listová: 2µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: a l’Orange, Pečená kačka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
KAČACIE MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.