Recepty na obed Recepty na obed

Drožďová nátierka

Recepty na obed - Drožďová nátierka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Nostalgická, aromatická a silne návyková drožďovka.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Drožďová nátierka
Nostalgická, aromatická a silne návyková drožďovka.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 10 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 kocky čerstvé droždie
  • 2 ks vajce
  • 1 ks stredná cibuľa
  • 1 PL plnotučná horčica
  • 1/2 KL mletá rasca
  • 1 PL rastlinný olej
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Cibuľku očistíme a nasekáme na drobno.
  • V rajnici zahrejeme olej, pridáme cibuľu, rascu, soľ, korenie a pražíme do sklovita.
  • Pridáme rozdrobené kvasnice a za stáleho miešania ich rozpustíme na slabom plameni.
  • Po jednom pridáme celé vajíčka a miešame, kým nátierka nenadobudne konzistenciu vláčnej praženice.
  • Nátierku navrstvíme do misky a zachladíme horčicou. 

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 2mgSodík: 1mgDraslík: 1mgCukry: 1gVitamín A: 3IUVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: nátierka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
NÁTIERKY
   

Není povolené komentovať.