Recepty na obed Recepty na obed

Domáci vanilkový termix

Domáci vanilkový termix
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Svieže pohladenie v podobe tvarohového dezertu, ktorého základ tvorí poctivý domáci puding.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáci vanilkový termix
Svieže pohladenie v podobe tvarohového dezertu, ktorého základ tvorí poctivý domáci puding.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 5 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 20 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 95 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 ml plnotučné mlieko
  • 250 ml smotana na varenie
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 1 ks vanilkový struk
  • 3 ks žĺtok
  • 3 KL kukuričný škrob
  • 50 g maslo
  • 250 g tvaroh jemný

Postup varenia:
 

  • Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme ostrým nožom a z každej polovice stiahneme zrniečka hrotom noža.
  • Mlieko a smotanu nalejeme do rajnice s hrubým dnom a pridáme cukor.
  • Zrniečka i struk vložíme do rajnice k mlieku a dáme ohrievať na mierny oheň.
  • Do misky si oddelíme žĺtky, pridáme škrob a vymiešame tuhú pastu. K žĺtkovej zmesi prilejeme asi 1,5 dcl teplého mlieka z rajnice a dobre vymiešame metličkou.
  • Z rajnice vytiahneme vanilkový struk a následne prilejeme žĺtkovú zmes. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme zhruba 3 minúty, kým puding nezhustne.
  • Odstavíme z plameňa a primiešame na kocky nakrájaný kúsok masla. Miešame kým sa maslo úplne nerozpustí.
  • Už nie do horúceho, ale ešte stále teplého pudingu zašľaháme tvaroh.
  • Hotový termix nalejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa dotýkala priamo povrchu – nevytvorí sa kožka) a dáme vychladiť do chladničky na aspoň 2 hodiny.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 95kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 10gNasýtené tuky: 2gCholesterol: 8mgSodík: 118mgDraslík: 6mgCukry: 1gVitamín A: 458IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 5mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 6mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: termix
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
Česká kuchyňa · DEZERTY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.