Recepty na obed Recepty na obed

Domáci tekvicový kompót

Domaci tekvicovy kompot
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jednoduchý, jemne sladký a krásne aromatický tekvicový kompót.

Ohodnoďte recept
Domáci tekvicový kompót
Jednoduchý, jemne sladký a krásne aromatický tekvicový kompót.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 1164 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1.5 kg tekvica hokkaido očistená, pokrájaná
  • 300 g kryštálový cukor
  • 1 PL kyselina citrónová
  • 1 balíček vanilkový cukor

Postup varenia:
 

  • Tekvicu/tekvice prepolíme, vydlabeme semienka, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky.
  • Kocky vložíme do hrnca, pridáme cukor, kyselinu citrónovú a vanilkový cukor.
  • Naloženú tekvicu zalejeme vodou, tak aby bola všetka ponorená a necháme ju odpočívať v náleve aspoň 2 hodinky.
  • Potom zmes privedieme k varu a varíme do momentu, kým kocky nezmäknú a nezačnú strácať sovoju oranžovú farbu po krajoch.
  • Odstavíme a stále horúcu zmes plníme do zaváraninových fliaš.
  • Fľaše uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 90°C 20 minút.
  • Kompóty obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
  • Neskôr využijeme ako prílohu k jedlám či prípravu cesta alebo plnky do koláčov.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1164kcalSacharidy: 300gSodík: 3mgDraslík: 6mgCukry: 299gCalcium: 3mgŽelezo: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: kompót, zaváranie
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
OSTATNÉ · ZAVÁRANIE

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.