Recepty na obed Recepty na obed

Domáci marcipán (bez vajec)

Domáci marcipán (bez vajec)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Mandľová dobrota, ktorá obohatí hlavne vaše koláčiky. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáci marcipán (bez vajec)
Mandľová dobrota, ktorá obohatí hlavne vaše koláčiky. 
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 10 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 32 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 g mandle
  • 175 g práškový cukor
  • mandľový extrákt
  • voda

Postup varenia:
 

  • Mandle zalejeme horúcou vodou a necháme ju mierne vychladnúť (tak aby sme mandle mohli ošúpať a neobarili sa).
  • Potom mandle ošúpeme a dáme do mixéra. Pridáme práškový cukor a rozmixujeme.
  • Pridáme 1 PL vody a opäť premixujeme.
  • Nakoniec pridáme trošku mandľového extraktu a premixujeme.
  • Hotový marcipán môžeme ihneď použiť alebo zabaliť do celofánu a skladovať v chladničke. Maximálne však dva týždne.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 32kcal
Kľúčové slovo: marcipán
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.