Recepty na obed Recepty na obed

Domáci egrešový sirup s mätou

Domáci egrešový sirup s mätou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúci sirup s vôňou a chuťou horúceho leta.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáci egrešový sirup s mätou
Vynikajúci sirup s vôňou a chuťou horúceho leta.
ČAS PRÍPRAVY: 3 hrs
ČAS VARENIA: 2 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 2 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 1937 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Egreše umyjeme a necháme odkvapkať.
  • Ovocie môžeme zomlieť na mlynčeku, posekať v kuchynskom robotovi alebo popučiť pučiakom na zemiaky (u egrešov to chce trochu viac sily).
  • Popučené egreše vložíme do hrnca, pridáme umyté a nasekané lístky mäty, zalejeme vodou a pridáme lyžičku kyseliny citrónovej. Hrniec zakryjeme pokrievkou a uložíme na noc do chladničky.
  • Na druhý deň obsah precedíme cez sitko, pridáme cukor a spoločne privedieme k varu. Akonáhle začne sirup vrieť, hrniec odstavíme a sirup plníme do čistých fliaš, ktoré sme pred tým vypláchli vriacou vodou
  • Fľaše dáme naležato na 20 minút a následne necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Alebo ich sterilizujeme 20 minút pri 90°C.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1937kcalSacharidy: 500gSodík: 5mgDraslík: 10mgCukry: 499gCalcium: 5mgŽelezo: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: napoje
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
NÁPOJE
   

Není povolené komentovať.