Recepty na obed Recepty na obed

Domáci egrešový džem

Domáci egrešový džem
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Kyselkavý džem, ktorý vyžaduje trošku viac cukru. Podobne ako u ríbezlí ide ostrejší, ale extrémne chutný džem.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáci egrešový džem
Kyselkavý džem, ktorý vyžaduje trošku viac cukru. Podobne ako u ríbezlí ide ostrejší, ale extrémne chutný džem.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 25 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 7740 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Egreše oberieme od lístkov a zbavíme ich stopiek a fúzikov na spodku každej bobuľky.
  • Ovocie nasypeme do hrnca, pridáme pohár vody a privedieme k varu. Varíme, kým sa jednotlivé bobule nerozvaria na kašu – cca 10 až 15 minút.
  • Potom prisypeme rovnaké množstvo cukru (v našom prípade 2 kg) a spoločne miešame a prevárame, kým sa všetok cukor nerozpustí. Urobíme test s podšálkou – na malý tanierik odoberieme lyžičku džemu, a ak pozorujeme, že je dostatočne hustý a gelovitý, ukončíme varenie. Ak sa džem po tanieriku rýchlo rozlieva, varíme ďalej a test zopakujeme.
  • Horúci džem plníme do zaváraninových pohárov, dobre uzavrieme, prevrátime hore dnom na 5 minút, a potom necháme džemy vychladnúť na izbovú teplotu zabalené v prikrývke.
  • Z 2 kíl ovocia by sme mali dostať asi 4 až 5 pohárov (3 dcl) džemu.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 7740kcalSacharidy: 2000gSodík: 20mgDraslík: 40mgCukry: 1996gCalcium: 20mgŽelezo: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: džem
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DŽEMY · NÁTIERKY
   

Není povolené komentovať.