Recepty na obed Recepty na obed

Domáci datľový sirup (len z 2 surovín)

Domáci datľový sirup (len z 2 surovín)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Datľový sirup predstavuje lahodné prírodné sladidlo, ktoré vďaka svojmu zloženiu a nižšiemu glykemickému indexu nezaťažuje pankreas. Na výrobu tohto sirupu sú potrebné iba datle a voda – preto si ho dokážete jednoducho pripraviť aj dma. Tento sirup oproti bežnému cukru neprekysľuje žalúdok a neprispieva k vyplavovaniu niektorých minerálov z ľudského tela.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáci datľový sirup (len z 2 surovín)
Datľový sirup predstavuje lahodné prírodné sladidlo, ktoré vďaka svojmu zloženiu a nižšiemu glykemickému indexu nezaťažuje pankreas. Na výrobu tohto sirupu sú potrebné iba datle a voda – preto si ho dokážete jednoducho pripraviť aj dma. Tento sirup oproti bežnému cukru neprekysľuje žalúdok a neprispieva k vyplavovaniu niektorých minerálov z ľudského tela.
ČAS PRÍPRAVY: 40 mins
ČAS VARENIA: 3 hrs
0 mins
ČAS CELKOM: 3 hrs 40 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 45 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 500 g sušené datle
  • 1 liter voda

Postup varenia:
 

  • Datle odkôstkujeme, premyjeme a následne zalejeme horúcou vodou. Necháme cca 30 minút takto odležať.
  • Datle môžeme ešte posekať alebo popučiť, následne ich dáme do väčšieho hrnca, zalejeme litrom vody a na miernom ohni varíme približne 1 až 2 hodiny.
  • Pripravíme si väčšiu misku, na ktorú dáme sitko vystlané textíliou. Následne cez ňu precedíme datle. Datle, ktoré nám ostanú na tkanine v sitku, ešte poriadne vyžmýkame.
  • Tekutinu dáme do hrnca a na miernom ohni necháme zredukovať na polovicu (varíme približne 1 hodinu).
  • Hotový sirup nalejeme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby/fľaše a skladujeme v chladničke.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 45kcal
Kľúčové slovo: sirup
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.