Recepty na obed Recepty na obed

Domáci crème fraîche z dvoch surovín

Domáci crème fraîche z dvoch surovín
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Skvelé veci sa dajú “vyčarovať” aj z 2 surovín a s minimom námahy. Crème fraîche je toho jasným dôkazom. Ide v podstate o francúzsku “kyslú smotanu”, avšak s vysokým obsahom tuku – aspoň 30 %.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáci crème fraîche z dvoch surovín
Skvelé veci sa dajú "vyčarovať" aj z 2 surovín a s minimom námahy. Crème fraîche je toho jasným dôkazom. Ide v podstate o francúzsku "kyslú smotanu", avšak s vysokým obsahom tuku – aspoň 30 %.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 5 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 34 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 250 ml smotana na šľahanie aspoň 33%
  • 2 PL cmár
  • sklenený uzatvárateľný pohár papier na pečenie / potravinárska fólia, špagát

Postup varenia:
 

  • Smotanu na šľahanie dáme do skleneného uzatvárateľného pohára, pridáme cmar a dobre premiešame. Pohár voľne zakryjeme napríklad papierom na pečenie / potravinárskou fóliou a zaistíme špagátikom. Necháme odležať pri izbovej teplote cca 12 hodín alebo do zhustnutia.
  • Keď je smotana hustá, tak ju dobre premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 24 hodín do chladničky vychladiť.
  • Potom môžeme crème fraîche ďalej použiť.
  • Domáci crème fraîche v chladničke vydrží až 10 dní.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 34kcal
Kľúčové slovo: crème fraîche
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.