Recepty na obed Recepty na obed

Domáce zemiakové lokše

Domáce zemiakové lokše
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na domáce zemiakové lokše.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáce zemiakové lokše
Recept na domáce zemiakové lokše.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Porcie: 20 porcií
Kalórie: 129 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg zemiaky
  • 300 g polohrubá múka
  • 1 KL soľ
  • 100 g maslo na potretie

Postup varenia:
 

  • Zemiaky uvarené v šupke, očistíme a prepasírujeme na pomúčenú dosku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme elastické cesto. 
  • Z cesta vytvarujeme šúľok, ktorý rozrežeme na rovnako veľké kúsky. Tie vyvaľkáme do tvaru placiek a opekáme na sucho na panvici či platni. 
  • Upečené lokše potrieme rozpusteným maslom. 

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 129kcalSacharidy: 20gProteíny: 3gTuky: 4gNasýtené tuky: 1gSodík: 70mgDraslík: 229mgVlákniny: 2gCukry: 1gVitamín A: 180IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 10mgCalcium: 10mgKyselina listová: 36µgŽelezo: 1mgHorčík: 15mgFosfor: 46mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: lokše, zemiakové lokše
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
Česká kuchyňa · PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.