Recepty na obed Recepty na obed

Domáce zavárané lečo

Domáce zavárané lečo
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Máte prebytok domácich paradajok a paprík? Jednoduché riešenie – pripravte si spolu s nami domáce lečo…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáce zavárané lečo
Máte prebytok domácich paradajok a paprík? Jednoduché riešenie – pripravte si spolu s nami domáce lečo…
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 1 hr 10 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 40 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 145 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Paradajky umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Papriku umyjeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na tenšie plátky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Vo veľkom hrnci si rozhorúčime olej, na ktorom následne opražíme cibuľu. Pridáme pokrájanú papriku, osolíme a premiešame. Prikryjeme a necháme dusiť cca 15 minút.
  • Potom pridáme pokrájané paradajky a premiešame. Varíme, kým nám paradajky nepustia šťavu a nie sú z polovice uvarené.
  • Mletú červenú papriku rozmiešame v troche vody a následne vylejeme do paradajkovo-paprikovej zmesi. Premiešame a varíme ešte cca 10 minút.
  • Pripravíme si čisté a suché zaváraninové poháre, do ktorých plníme horúce lečo. Ihneď uzavrieme viečkom.
  • Rúru vyhrejeme na 180 °C a hlbší plech naplníme do 3/4 vodou.
  • Do plechu poukladáme poháre s lečom a dáme do rúry na cca 20 minút sterilizovať.
  • Sterilizované lečo otočíme hore dnom a necháme tak cca 5 minút. Potom ho zabalíme do deky a necháme úplne vychladnúť.

Náš tip:

Ak chcete mať lečo pikantné, tak pokojne pridajte aj čili papričku.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 145kcalSacharidy: 31gProteíny: 6gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 124mgDraslík: 1263mgVlákniny: 9gCukry: 19gVitamín A: 7997IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 265mgCalcium: 64mgKyselina listová: 143µgŽelezo: 2mgHorčík: 65mgFosfor: 148mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: lečo
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.