Recepty na obed Recepty na obed

Domáce kaiserky

Domáce kaiserky
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Ďalšie obľúbené pečivo, ktoré si vieme ľahko pripraviť doma.

5 hviezdičiek 2 hodnotení
Domáce kaiserky
Ďalšie obľúbené pečivo, ktoré si vieme ľahko pripraviť doma.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 15 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 109 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

NA VRCH:

Postup varenia:
 

  • Navážené múky preosejeme do misky spolu so soľou.
  • V strede vytvarujeme jamku, ktorej nalejeme vlažnú vodu, droždie a cukor.
  • Keď nám v strede vzíde kvások, pridáme olej a vypracujeme celistvý bochník cesta.
  • Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť zhruba 45 minút.
  • Potom ho rozdelíme na 12 častí, ktoré vytvarujeme na malé placky. Placky poukladáme na papierom vystlaný plech a do každej urobíme 5 zárezov (od stredu smerom k okraju) v tvare slniečka.
  • Plech zakryjeme utierkou a žemličky necháme podkysnúť ďalších 20 minút.
  • Nakysnuté kaiserky potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, rascou alebo makom.
  • Kaiserky pečieme pri 200°C do zlatohneda, zhruba 12 až 15 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 109kcalSacharidy: 22gProteíny: 3gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 49mgDraslík: 31mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín B6: 1mgCalcium: 4mgKyselina listová: 53µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 32mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kaiserka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PEČIVO
   

Není povolené komentovať.