Recepty na obed Recepty na obed

Domáce gnocchi

Domáce gnocchi
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Gnocchi alebo ňoky sú chutné talianske cestoviny, ktoré môžu mať rôzne tvary. Ich príprava je jednoduchá a pri ich tvarovaní si vystačíte s rukami a vidličkou. Rukami ich vytvarujete do malých guličiek a vidličkou dosiahnete dôležité ryhy, vďaka ktorým sa na cestovine dobre drží omáčka. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáce gnocchi
Gnocchi alebo ňoky sú chutné talianske cestoviny, ktoré môžu mať rôzne tvary. Ich príprava je jednoduchá a pri ich tvarovaní si vystačíte s rukami a vidličkou. Rukami ich vytvarujete do malých guličiek a vidličkou dosiahnete dôležité ryhy, vďaka ktorým sa na cestovine dobre drží omáčka. 
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 3 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 33 mins
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 91 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg zemiaky uvarené v šupke najlepšie múčne
  • 150 g hladká múka typ 00
  • 2 ks vaječný žĺtok
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • ryžová múka

Postup varenia:
 

  • Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. 
  • Zemiaky osolíme a okoreníme. Potom pridáme vaječné žĺtky a hladkú múku. Rukami vypracujeme cesto.
  • Z pripraveného cesta si odrežeme kúsok, z ktorého na pracovnej doske pomúčenej ryžovou múkou vytvarujeme vajček. Ten následne nakrájame na rovnako veľké kúsky. 
  • Potom môžeme jednotlivé kúsky vytvarovať. Z každého kúska cesta si v rukách vytvarujeme guličku (necháme ju na pracovnej doske), priložíme na ňu vidličku a jemne potiahneme smerom k sebe. Z každého kúska cesta si vytvarujeme guličku, ktorú dáme na vidličku (na zúbky), zľahka palcom potiahneme cesto po vidličke smerom od seba a následne zrolujeme.
    Je veľa rôznych spôsobov ako to urobiť. My na tvarovanie použijeme vidličku a "ukážeme" si dva z nich:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 91kcalSacharidy: 19gProteíny: 3gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 27mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín B6: 1mgCalcium: 4mgKyselina listová: 46µgŽelezo: 1mgHorčík: 6mgFosfor: 27mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: gnocchi
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.