Recepty na obed Recepty na obed

Domáce francúzske bagety

Domáce francúzske bagety
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Chrumkavé bagetky, ktoré vytiahnete z rúry si sa mi vypýtajú kúsok masla. Budete ich milovať.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáce francúzske bagety
Chrumkavé bagetky, ktoré vytiahnete z rúry si sa mi vypýtajú kúsok masla. Budete ich milovať.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 30 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs
Druh jedla: Desiata
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 501 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať, približne 15 minút.
  • Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto.
  • Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť.
  • Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 3 a 4 časti. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu.
  • Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút.
  • Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu (aby získali mramorový vzhľad), potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 15 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 501kcalSacharidy: 105gProteíny: 14gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 51mgDraslík: 147mgVlákniny: 4gCukry: 1gVitamín B6: 1mgCalcium: 21mgKyselina listová: 252µgŽelezo: 6mgHorčík: 30mgFosfor: 149mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: bageta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PEČIVO
   

Není povolené komentovať.