Recepty na obed Recepty na obed

Domáce cviklové cestoviny (základné cesto)

Dnes si domáce cestoviny ozvláštnime o pečenú cviklu. Krásne cesto zafarbí a tá chuť... no jednoducho neodolateľné!
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Dnes si domáce cestoviny ozvláštnime o pečenú cviklu. Krásne cesto zafarbí a tá chuť… no jednoducho neodolateľné!

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáce cviklové cestoviny (základné cesto)
Dnes si domáce cestoviny ozvláštnime o pečenú cviklu. Krásne cesto zafarbí a tá chuť… no jednoducho neodolateľné!
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 30 mins
ČAS VARENIA: 34 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 2 hrs 4 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 323 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CVIKLOVÉ PYRÉ:

  • 250 g cvikla
  • 2 PL voda
  • olivový olej

CESTO:

  • 350 g hladká múka typ 00
  • 1 ČL soľ
  • 1/4 ČL mleté čierne korenie
  • 2 ČL olivový olej
  • 3 ks vajcia
  • hladká múka na prácu s cestom

Postup varenia:
 

  • Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  • Cviklové pyré: Cviklu ošúpeme a pokrájame na väčšie kúsky. Tie následne dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom (ak máme olivový olej v spreji, tak zľahka ním postriekame cviklu) a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút. 
  • Cviklu necháme vychladnúť. Potom ju dáme do mixéra s 2 PL vody a 1 ČL vínneho octu. Rozmixujeme na pyré.  
  • Cesto: Na pracovnú dosku si nasypeme múku a v strede si urobíme jamku. Do nej dáme soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, rozšľahané vajíčka a cviklové pyré. Vajíčka zľahka premiešame s cviklovým pyré. Potom ku "cviklovému vajíčku" pomocou vidličky zľahka primiešavame múku, kým nám nevznikne "mrvenička". 
  • Z vzniknutej mrveničky rukami vypracujeme hladké cesto. 
    Ak je cesto príliš tuhé, tak pridáme trošku vody. Ak nie je dostatočne tuhé – pridáme trošku múky. 
  • Vypracované cesto zabalíme do celofánu a necháme hodinu odpočívať. 
  • Pomocou strojčeka na cestoviny cesto ešte niekoľkokrát "prevaľkáme" a následne narežeme na rezance alebo na požadovaný tvar. Pri práci s cestom podľa potreby cesto poprášime hladkou múkou.
    Ak nemáte strojček na cestoviny, tak pokojne použite klasický valček. 
  • Hotové cestoviny necháme trošku obschnúť a následne ich varíme v horúcej osolenej vode pár minút. 

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 95mgHorčík: 19mgŽelezo: 4mgKyselina listová: 160µgCalcium: 13mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 2gKalórie: 323kcalDraslík: 94mgSodík: 99mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 9gSacharidy: 67gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: cviklové
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.