Recepty na obed Recepty na obed

Domáce cesto na lasagne

Recepty na obed - Domáce cesto na lasagne
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Domáce cestoviny sú naozaj jednoduché na prípravu. A výnimkou nie sú ani pláty na lasagne.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáce cesto na lasagne
Domáce cestoviny sú naozaj jednoduché na prípravu. A výnimkou nie sú ani pláty na lasagne.
ČAS PRÍPRAVY: 45 mins
ČAS VARENIA: 3 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 48 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 24 porcií
Kalórie: 38 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • V miske alebo na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, pridáme celé vajíčka a rukou spracúvame cesto, ktoré bude určite potrebovať aj trochu vody, aby bolo hladké.
  • Vodu prilievame po troškách (lyžiciach), kým nevypracujeme pekne hladké a pevné cesto.
  • Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť na 15 minút do chladničky.
  • Neskôr ho na pomúčenej doske pár sekúnd prepracujeme dlaňami a rozrežeme na 4 časti.
  • Z každej časti vyvaľkáme tenký plát (2 mm) cca 25 x 35 cm. Odrežeme nerovné okraje a plát pomocou pravítka alebo od oka rozrežeme na 6 obdĺžnikov (cca 7 x 15 cm). 
    Pripravené cesto, samozrejme môžeme spracovať aj na strojčeku na cestoviny. Potom už len stačí narezať vyrolovaný dlhý plát na menšie obdĺžniky.
  • Z odrezkov cesta môžeme nakrájať a uvariť chutné široké rezance, alebo ich použiť nasekané nadrobno ako mrveničku do polievky.
  • Pláty ukladáme na seba tak, že každý jemne pomúčime aby sa nelepili. Neskôr ich 2 až 3 minútky povaríme v osolenej vriacej vode a môžeme používať pri príprave lasani.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 38kcalSacharidy: 8gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 8mgDraslík: 11mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín D: 1µgCalcium: 2mgKyselina listová: 19µgŽelezo: 1mgHorčík: 2mgFosfor: 11mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: cestoviny, lasagne
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.