Recepty na obed Recepty na obed

Domáca žemľová knedľa

Domáca žemľová knedľa
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp


Keď raz ochutnáte domácu knedľu, už viac nebudete chcieť inú.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáca žemľová knedľa
Keď raz ochutnáte domácu knedľu, už viac nebudete chcieť inú.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 112 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 10 ks žemľa alebo rožok z predchádzajúceho dňa
  • 300 ml mlieko
  • 1/2 ČL soľ
  • 4 PL olej
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks vajce
  • 1 PL nasekaná petržlenová vňať
  • 1 ČL prášok do pečiva

Postup varenia:
 

  • Pečivo nakrájame na kocky. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme prášok do pečiva a soľ. Následne túto zmes nalejeme na pečivo a premiešame.
  • Cibuľu očistíme, nasekáme na drobno a osmažíme na oleji. Osmaženú cibuľu spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou pridáme k rožkom a všetko spolu dobre premiešame.
  • Cesto rozdelíme na dve časti, pričom každú časť dáme na navlhčený a vymastený obrúsok a sformujeme valček, ktorý zabalíme, previažeme a varíme vo vriacej vode 25 až 30 minút.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 112kcalSacharidy: 7gProteíny: 5gTuky: 7gNasýtené tuky: 3gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 21mgSodík: 164mgDraslík: 201mgVlákniny: 1gCukry: 8gVitamín A: 251IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 2µgCalcium: 171mgKyselina listová: 8µgŽelezo: 1mgHorčík: 15mgFosfor: 129mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: knedľa
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · Česká kuchyňa · PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.