Recepty na obed Recepty na obed

Domáca majonéza

Recepty.na obed - Domáca majonéza
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Príprava domácej majonézy je detsky jednoduchá. A jej chuti sa žiadna kupovaná nevyrovná.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáca majonéza
Príprava domácej majonézy je detsky jednoduchá. A jej chuti sa žiadna kupovaná nevyrovná.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 10 mins
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 266 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks žĺtok
  • 1 PL horčica plnotučná, dijonská
  • 300 ml slnečnicový olej
  • soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava

Postup varenia:
 

  • Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Preto si vajíčka a pripadne aj horčicu vyberieme z chladničky aspoň dve hodiny vopred.
  • Žĺtky oddelíme do väčšej misky, pridáme horčicu a spolu dobre vymiešame metličkou. Olej si odmeriame v odmerke so zúženou výlevkou. Tá nedôležitá pre pomalé prilievanie. Ak takú nemáme, môžeme nalievať priamo z fľaše a prúd môžeme kontrolovať priloženým palcom.
  • Metličkou šľaháme žĺtkovú zmes a pomaly (po kvapkách) prilievame olej, až kým zmes nezačne pomaly hustnúť a naberať na objeme. Potom už môžeme pridávať olej vo väčších dávkach.
  • Ak sa necítime na ručné šľahanie, môžeme použiť ručný mixér či kuchynského robota. Rovnaké pravidlo pomalého pridávania oleja platí aj tu.
  • Nakoniec dochutíme soľou, korením a pár kvapkami citrónovej šťavy.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 266kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 30gNasýtené tuky: 2gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 2mgSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 3IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: majonéza
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
OMÁČKY
               

Komentáre na: Domáca majonéza

   

Není povolené komentovať.