Recepty na obed Recepty na obed

Domáca karlovarská knedľa

Domáca karlovarská knedľa
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Domáca karlovarská knedľa.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Domáca karlovarská knedľa
Domáca karlovarská knedľa
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 1148 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 10 ks rožok
  • 4 ks vajce
  • 150 g hrubá múka
  • 400 ml mlieko
  • 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
  • 125 g maslo
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mletý muškátový oriešok
  • podľa chuti čerstvá pažítka
  • podľa chuti čerstvá petržlenová vňať

Postup varenia:
 

  • Roztopené maslo, mlieko, žĺtky a štipku soli dáme do misy a spolu premiešame. Pridáme štipku muškátového orieška, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame nakrájané rožky.
  • Vaječné bielky vyšĺaháme a pridáme ku pečivu. Následne primiešame aj hrubú múku. Všetko spolu poriadne premiešame.
  • Zmes rozdelíme na 2 časti a z každej pomocou fólie vytvarujeme knedlu. Dôkladne a pevne zvinieme a fóliu na niekoľkých miestach jemne prepichneme vidličkou.
  • Zabalené knedle vkladáme do vriacej vody a varíme približne 20 až 30 minút.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1148kcalSacharidy: 20gProteíny: 14gTuky: 114gNasýtené tuky: 28gCholesterol: 55mgSodík: 1356mgDraslík: 586mgCukry: 20gVitamín A: 5141IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 2µgVitamín C: 1mgVitamín D: 5µgCalcium: 492mgKyselina listová: 23µgŽelezo: 1mgHorčík: 44mgFosfor: 373mgZinok: 2mg
Kľúčové slovo: knedľa
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · Česká kuchyňa · PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.