Niekoľko zásadných pravidiel na ceste k dokonalej praženici.
Niekoľko zásadných pravidiel na ceste k dokonalej praženici.
Suroviny – Ingrediencie:
Postup varenia:
- Vajíčka rozklepneme priamo do studenej panvice, pridáme maslo a až následne začneme ohrievať.
- Začneme miešať až nad plameňom (nikdy nie predtým) a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď začnú vajíčka tuhnúť zložíme z plameňa a pokračujeme v miešaní mimo neho. Keď sa tuhnutie zastaví opäť vrátime panvicu nad plameň. Pokračujeme až kým nebudete spokojný s konzistenciou.
- Následne úplne zastavíme varenie / tuhnutie pridaním studenej kyslej smotany, ktorú dobre vymiešame s vajíčkami a dodáme im krémovú konzistenciu.
- Nakoniec dochutíme soľou, korením a nesekanou bylinkou. Podávame s horúcou hriankou.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 6mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 52IUKalórie: 11kcalDraslík: 5mgSodík: 14mgCholesterol: 11mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
OmeletaKategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ