Recepty na obed Recepty na obed

Dokonalá praženica

Dokonalá praženica
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Niekoľko zásadných pravidiel na ceste k dokonalej praženici.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Dokonalá praženica
Niekoľko zásadných pravidiel na ceste k dokonalej praženici.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 5 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 10 mins
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 11 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 6 ks vajce
  • 2 PL maslo
  • 2 PL kyslá smotana
  • soľ mleté čierne korenie, pažítka alebo petrželka

Postup varenia:
 

  • Vajíčka rozklepneme priamo do studenej panvice, pridáme maslo a až následne začneme ohrievať.
  • Začneme miešať až nad plameňom (nikdy nie predtým) a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď začnú vajíčka tuhnúť zložíme z plameňa a pokračujeme v miešaní mimo neho. Keď sa tuhnutie zastaví opäť vrátime panvicu nad plameň. Pokračujeme až kým nebudete spokojný s konzistenciou.
  • Následne úplne zastavíme varenie / tuhnutie pridaním studenej kyslej smotany, ktorú dobre vymiešame s vajíčkami a dodáme im krémovú konzistenciu.
  • Nakoniec dochutíme soľou, korením a nesekanou bylinkou. Podávame s horúcou hriankou.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 6mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín D: 1µgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 52IUKalórie: 11kcalDraslík: 5mgSodík: 14mgCholesterol: 11mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: praženica
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.