Recepty na obed Recepty na obed

Delikátny gaštanový džem

Delikátny gaštanový džem
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúce spojenie gaštanov a cukru v jednoduchej nátierke, ktorá krásne vonia a má neodolateľný lesk i farbu

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Delikátny gaštanový džem
Vynikajúce spojenie gaštanov a cukru v jednoduchej nátierke, ktorá krásne vonia a má neodolateľný lesk i farbu.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 774 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Gaštany umyjeme, narežeme na špičke a vložíme do vriacej vody na cca 15 minút.
  • Necháme vychladnúť, prepolíme a dužinu vydlabeme do rajnice.
  • Zalejeme vodou, pridáme navážený cukor, privedieme k varu a na miernom ohni spolu povaríme zhruba 20 minút.
  • Voňavú zmes odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Nevadí ak nám ostanú menšie kúsky gaštanov. Džemu to dodá zaujímavú štruktúru.
  • Ešte horúci džem nadávkujeme do pripravených pohárov, uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
  • Úžasne chutí na sušienkach, chlebíku, v koláčoch ale aj ako omáčka k pečenému mäsku.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 774kcalSacharidy: 200gSodík: 2mgDraslík: 4mgCukry: 200gCalcium: 2mgŽelezo: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: džem
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
DŽEMY
   

Není povolené komentovať.