Krásne sfarbené cesto očarí a chutí výborne. Ružovú pizzu prosto musíte ochutnať.
Krásne sfarbené cesto očarí a chutí výborne. Ružovú pizzu prosto musíte ochutnať.
Suroviny – Ingrediencie:
CESTO:
- 150 g zaváraná cvikla
- 200 ml vlažná voda
- 1 KL sušené droždie
- 350 g hladká múka
- 1 KL soľ
- olej
NA PIZZU:
- 4 PL paradajkový pretlak
- 100 g šunka
- 1/2 ks žltá paprika
- 1/2 ks stredne veľká cuketa
- 100 v mozzarella
- 1 strúčik cesnak
- sušené oregáno čierne korenie, soľ
Postup varenia:
- Odvážime si 150 g z cviklovej zaváraniny a necháme ju v sitku odkvápať od šťavy.
- Medzitým si vo väčšej miske spojíme vodu s droždím a necháme ho pár minút zaktivovať.
- Do misky potom naraz pridáme cviklu, múku a soľ. Všetko spolu vypracujeme na lepivé cesto. Ak sa cesto príliš lepí pridáme ešte trochu múky. Potrebujeme dostať síce lepivú ale celistvú guľu cesta.
- Inú misku vymastíme trochou oleja a vložíme do nej umiesené cesto. Poobraciame ho, aby sa celé obalilo olejom, misku zakryjeme utierkou a necháme cesto vykysnúť cca 1 hodinu.
- Cesto rozdelíme na polovice a každú ešte dobre premiesime na pomúčenom papieri na pečenie. Valčekom vyvaľkáme požadovaný tvar (kruh či obdĺžnik) a premiestnime aj s papierom na plech.
- Na vrch rozotrieme paradajkový pretlak a pridáme pretlačený cesnak. Okoreníme – soľ, oregano a mleté čierne korenie. Pridáme nakrájanú šunku, cuketu i papriku. Nakoniec všetko bohato zasypeme mozzarellou.
- Pizzu vložíme do rúry rozohriatej na 220 °C na 10 až 12 minút, kým nebude krásne hnedá a chrumkavá.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 183mgHorčík: 24mgŽelezo: 4mgKyselina listová: 162µgCalcium: 140mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 169IUVlákniny: 2gKalórie: 394kcalDraslík: 114mgSodík: 255mgCholesterol: 20mgNasýtené tuky: 3gTuky: 6gProteíny: 15gSacharidy: 67gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Pizza