Recepty na obed Recepty na obed

Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Cuketové špagety s avokádovou omáčkou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Lahodné spojenie cukety a avokáda v týchto rýchlych a chtných bezmäsitých špagetách si vás zaručene získa…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Cuketové špagety s avokádovou omáčkou
Lahodné spojenie cukety a avokáda v týchto rýchlych a chtných bezmäsitých špagetách si vás zaručene získa…
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 6 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks cuketa
  • 150 g špagety
  • 1 ks avokádo
  • 1 hrsť čerstvá bazalka
  • 1 strúčik cesnak
  • 2 PL píniové orechy
  • 1 PL olivový olej
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Cukety umyjeme a zbavíme krajov. Následne z nich pomocou špiralizéra alebo škrabky “vyrobíme” špagety, ktoré jemne osolíme a necháme cca 20 minút odkvapkať. Cesnak ošúpeme. Špagety uvaríme v osolenej vode.
  • Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu dáme do mixéra. Pridáme bazalku, píniové orechy, cesnak, olivový olej soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu rozmixujeme.
  • Cuketové špagety vyklopíme n a papierovú utierku a osušíme. Následne ich opekáme na panvici s troškou olivového oleja a na nízkej teplote.
  • Cuketové špagety premiešame s klasickými a primiešame avokádovú zmes.
  • Hotové špagety rozdelíme do dvoch hlbokých tanierov a podľa chuti môžeme ešte obohatiť o strúhaný syr – napríklad parmezán.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 6kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 4mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: cestoviny, Cuketové špagety
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · CESTOVINY
   

Není povolené komentovať.