Recepty na obed Recepty na obed

Cuketové rezance s tuniakom

Cuketove rezance s tuniakom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Cuketové rezance s tuniakom.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Cuketové rezance s tuniakom
Cuketové rezance s tuniakom.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 0 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Večera
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks filé z tuniaka Calvo v skle
  • 2 ks cuketa
  • 2 hrste slnečnicové semienka
  • 2 strúčiky cesnak
  • 6 ks cherry paradajky
  • 2 hrste čerstvá bazalka
  • podľa chuti
  • soľ mleté čierne korenie
  • trochu
  • olivový olej

Postup varenia:
 

  • Cukety nakrájame na rezance s hrúbkou asi 4 milimetre. Rezančeky presolíme a necháme odležať. Pripravíme si filé z tuniaka a necháme ho odkvapkať. Najemno nakrájame cesnak.
  • Na olivovom oleji orestujeme celé cherry paradajky a následne pridáme osušené cuketové rezance, ktoré tiež zľahka orestujeme. Nakoniec pridáme nakrájaný cesnak, bazalku a dochutíme soľou a korením.
  • Cuketové rezance dáme na tanier, pridáme tuniakové mäso a posypeme slnečnicovými semienkami opečenými na suchej panvici. Hotové jedlo ozdobíme čerstvou bazalkou.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 2mgVitamín C: 1mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 1IUVlákniny: 1gKalórie: 1kcalDraslík: 4mgSodík: 1mgTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: cuketa, tuniak
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · MORSKÉ RYBY · RYBY

Pridaj komentár