Recepty na obed Recepty na obed

Cuketové čipsy s parmezánom

Cuketové čipsy s parmezánom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Zdravý snack k telke, ktorý si zamilujete.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Cuketové čipsy s parmezánom
Zdravý snack k telke, ktorý si zamilujete.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 30 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 34 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Cukety umyjeme a aj so šupkou a nastrúhame alebo nožom nakrájame na tenučké plátky – kolieska.
  • Plátky rozložíme na papierovú utierku a zakryjeme ich ďalšou papierovou utierkou. Zaťažíme plechom na pečenie a rukami zatlačíme, aby sme z cukety vytlačili čo najviac šťavy.
  • Plech vystelieme papierom na pečenie a povrch papiera potrieme olivovým olejom pomocou štetca či pierka.
  • Na potretý papier ukladáme zlisované plátky cukety jednu vedľa druhej a aj tie potrieme na ich vrchnej časti olejom.
  • Jemne posolíme, okoreníme a posypeme polovicou nastrúhaného parmezánu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C zhruba 20 minút, kým nebudú čipsy krásne zlatohnedé.
  • Ešte horúce ich zasypeme zvyšným parmezánom a podávame.

Vyživovacie hodnoty:

Serving: 4gKalórie: 34kcal
Kľúčové slovo: cuketa
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
PRÍLOHY
   

Není povolené komentovať.