Vynikajúci zákusok s vláčnym čokoládovým korpusom a voňavým kokosovým krémom.
Vynikajúci zákusok s vláčnym čokoládovým korpusom a voňavým kokosovým krémom.
Suroviny – Ingrediencie:
CESTO:
- 100 g čokoláda na varenie
- 170 g maslo
- 200 g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 3 ks vajce
- 100 g hladká múka
- 1 PL kakao
KRÉM:
- 200 g strúhaný kokos
- 1 konzerva kondenzované mlieko
POLEVA:
- 120 g horká čokoláda
- 70 ml smotana na šľahanie
Postup varenia:
- Cesto: čokoládu a maslo dáme rozpustiť do vodného kúpeľa a chuť čokolády podporíme štipkou soli.
- Keď sa čokoláda i maslo roztopia, odstavíme a primiešame k nej kryštálový a vanilkový cukor.
- Keď sa cukor rozpustí, po jednom zamiešame celé vajcia a do misky preosejeme múku a kakao.
- Cesto vylejeme do štvorcového plechu ((20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie. Upečieme na 180°C zhruba 35 minút a necháme úplne vychladnúť (v plechu).
- Krém: zo strúhaného kokosu a salka vymiešame hustý krém, ktorý rozotrieme na vychladnutý koláč.
- Poleva: nasekanú čokoládu prelejeme horúcou smotanou a vymiešame polevu, ktorú rozotrieme na kokosový krém.
- Koláč necháme zatuhnúť v chlade aspoň 2 hodiny a neskôr krájame na štvorce. Môžeme posypať strúhaným kokosom.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 13gFosfor: 29mgHorčík: 6mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 15µgCalcium: 11mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 408IUVlákniny: 1gKalórie: 201kcalDraslík: 63mgSodík: 107mgCholesterol: 3mgNasýtené tuky: 6gTuky: 14gProteíny: 1gSacharidy: 19gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Rezy