Recepty na obed Recepty na obed

Čokoládovo-kávový koláč bez múky (Torta Barozzi)

Čokoládovo-kávový koláč bez múky (Torta Barozzi)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Talianska odpoveď na brownies v sebe okrem čokolády a kávy ukrýva tiež voňavé arašidy a kvapku rumu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Čokoládovo-kávový koláč bez múky (Torta Barozzi)
Talianska odpoveď na brownies v sebe okrem čokolády a kávy ukrýva tiež voňavé arašidy a kvapku rumu.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Druh jedla: Desiata
Porcie: 12 porcií
Kalórie: 97 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

Postup varenia:
 

  • Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
  • Nesolené arašidy rozmixujeme na prach.
  • Vajíčka rozbijeme, oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme do jemného snehu.
  • Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, primiešame rozmixované arašidy, kávu a rum.
  • Všetko dobre premiešame metličkou a pridáme roztopenú čokoládovo-maslovú zmes.
  • Nakoniec už len zľahka zapracujeme bielkový sneh.
  • Malý, hlbší plech (20×20 cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejeme doň cesto.
  • Koláč pečieme zhruba 30 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
  • Vychladnutý krájame na kocky a podávame so šálkou dobrej kávy.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 97kcalSacharidy: 13gProteíny: 1gTuky: 5gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 63mgDraslík: 4mgCukry: 12gVitamín A: 240IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 2mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 2mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.