Recepty na obed Recepty na obed

Čokoládová pizza

Čokoládová pizza
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Sladký dezert, ktorého základom je domáce cesto na pizzu.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Čokoládová pizza
Sladký dezert, ktorého základom je domáce cesto na pizzu.
ČAS PRÍPRAVY: 1 hr 15 mins
ČAS VARENIA: 15 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 30 mins
Porcie: 8 porcie
Kalórie: 213 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

NA POTRETIE PRED PEČENÍM:

NA VRCH:

  • 150 g čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • podľa chuti čerstvé ovocie

Postup varenia:
 

  • Múku, soľ, cukor a droždie premiešame vo väčšej miske.
  • Potom prilejeme vodu, olej a rukami vypracujeme kompaktný bochník, ktorý dobre pehnetieme na pracovnej doske (aspoň 7 minút), kým nezískame hladké cesto.
  • Cesto vložíme naspäť do misky a zakryté necháme vykysnúť zhruba hodinu.
  • Rúru rozohrejeme na 220°C.
  • Potom z cesta ľahkým spracovaním na doske vytlačíme vzduch a vytvarujeme ho do kruhu.
  • Cesto na pizzu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme roztopeným maslom a poprášime kryštálovým cukrom.
  • Pečieme zhruba 10 až 15 minút, kým nebude krásne zlatohnedé.
  • Medzitým si v rajnici zahrejeme smotanu a tesne pred zovretím ju stiahneme z plameňa.
  • Pridáme nasekanú čokoládu a metličkou vymiešame do krému, kým sa všetka čokoláda nerozpustí.
  • Čokoládový ganache rozotrime na povrch ešte teplej pizze a dozdobíme čerstvým ovocím – napríklad jahodami.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 213kcalSacharidy: 31gProteíny: 4gTuky: 9gNasýtené tuky: 5gCholesterol: 7mgSodík: 39mgDraslík: 99mgVlákniny: 2gCukry: 10gVitamín A: 82IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 22mgKyselina listová: 47µgŽelezo: 2mgHorčík: 28mgFosfor: 69mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pizza
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.