Recepty na obed Recepty na obed

Citrónové rizoto

Citrónové rizoto
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Citrónové rizoto, Takto chutí leto. Rizoto je zaklad talianskej kuchyne.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Citrónové rizoto
Citrónové rizoto, Takto chutí leto. Rizoto je zaklad talianskej kuchyne.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 8 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 400 g ryža na rizoto arborio, carnaroli, baldo…
  • 2 PL extra panenský olivový olej
  • 1 ks cibuľa
  • 2 dl biele víno
  • 2 ks menší citrón
  • 1 liter zeleninový vývar
  • 2 PL maslo
  • 1 hrsť bazalka
  • 1 hrsť nastrúhaný parmezán
  • soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Citróny umyjeme, osušíme, nastrúhame ich kôru a vytlačíme z nich šťavu.
  • Olivový olej zohrejeme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme ju do sklovita.
  • Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Ryžu podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Postupne (po naberačkách) začneme prilievať horúci vývar. Vždy keď sa odparí a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká. Nakoniec primiešame citrónovú kôru i šťavu.
  • Potom panvicu odstavíme z plameňa a primiešame maslo, nastrúhaný parmezán a nasekanú bazalku. Ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 8kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 5mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 18IUVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: rizoto
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.