Recepty na obed Recepty na obed

Ciabatta s pečenými paprikami a nivou

2 ksciabatta trochuolivový olej 2 strúčikycesnak 2 kspaprika (červená alebo žltá) 100 gsyr s modrou plesňou 100 gsuchá saláma 1 hrsťrukola podľa chutisoľ, mleté čierne korenie POSTUP 1 Celé papriky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 25 až 30 minút do rúry vyhriatej na 220°C, až kým nebudú čierne. 2 Potom ich otočíme a budeme piecť pri rovnakej teplote ďalších 30 minút. 3 Horúce papriky uložíme do veľkého pohára alebo misy a zakryjeme fóliou, aby sa sparili. 4 Keď vychladnú, prstami z nich stiahneme kožu, pokrájame ich na väčšie kúsky, jemne posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. 5 Ciabatty pozdĺžne rozrežeme a na suchej panvici opečieme z oboch strán do zlatohneda. 6 Horúce pečivo pošúchame strúčikmi cesnaku a jemne pokvapkáme olivovým olejom. 7 Nakoniec do každej ciabatty postupne vrstvíme syr, marinované papriky, salámu a lístky rukoly.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Sladučké pečené papriky v kontraste so slaným syrom s modrou plesňou, doplnené o vašu obľúbenú salámu. To všetko v opečenej cesnakovej ciabatte.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Ciabatta s pečenými paprikami a nivou
Sladučké pečené papriky v kontraste so slaným syrom s modrou plesňou, doplnené o vašu obľúbenú salámu. To všetko v opečenej cesnakovej ciabatte.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 1 hr
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 15 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 4 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 ks ciabatta
  • trochu olivový olej
  • 2 strúčiky cesnak
  • 2 ks paprika červená alebo žltá
  • 100 g syr s modrou plesňou
  • 100 g suchá saláma
  • 1 hrsť rukola
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Celé papriky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 25 až 30 minút do rúry vyhriatej na 220°C, až kým nebudú čierne.
  • Potom ich otočíme a budeme piecť pri rovnakej teplote ďalších 30 minút.
  • Horúce papriky uložíme do veľkého pohára alebo misy a zakryjeme fóliou, aby sa sparili.
  • Keď vychladnú, prstami z nich stiahneme kožu, pokrájame ich na väčšie kúsky, jemne posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
  • Ciabatty pozdĺžne rozrežeme a na suchej panvici opečieme z oboch strán do zlatohneda.
  • Horúce pečivo pošúchame strúčikmi cesnaku a jemne pokvapkáme olivovým olejom.
  • Nakoniec do každej ciabatty postupne vrstvíme syr, marinované papriky, salámu a lístky rukoly.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 1gFosfor: 2mgHorčík: 1mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 1µgCalcium: 3mgVitamín C: 2mgVitamín B6: 1mgVitamín A: 43IUVlákniny: 1gKalórie: 4kcalDraslík: 8mgSodík: 5mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 1gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: ciabatta
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.