Recepty na obed Recepty na obed

Chrumkavé rybacie fašírky

Recepty na obed - Vynikajúci a chutný spôsob, ako prepašovať rybu do jedálnička nielen našich najmenších.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Vynikajúci a chutný spôsob, ako prepašovať rybu do jedálnička nielen našich najmenších.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Chrumkavé rybacie fašírky
Vynikajúci a chutný spôsob, ako prepašovať rybu do jedálnička nielen našich najmenších.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 400 g filety z tresky
  • 4 ks stredne veľké zemiaky
  • 1 KL sušený tymián
  • 1/2 hrste petržlenová vňať
  • 1 ks vajce
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
  • trochu múka na obalenie
  • trochu olej na vysmážanie

Postup varenia:
 

  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka a poučíme na s trochu vody na husté pyré.
  • Rozmrazenú tresku vložíme do osolenej vriacej vody na asi 10 minút. Potom filety scedíme a necháme vychladnúť.
  • Do misky s pyré pridáme uvarenú rybu, tymian, nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajce, soľ, korenie a vypracujeme tuhšiu zmes, z ktorej v dlaniach tvarujeme malé fašírky.
  • Fašírky obalíme v múke a vyprážame na rozpálenom tuku asi 4 minúty z každej strany.
  • Rybacie fašírky podávame s plátkom citróna, domácim dresingom, kyslými uhorkami alebo čerstvým uhorkovým šalátom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 1mgDraslík: 1mgVlákniny: 1gVitamín A: 12IUVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: fašírky
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · RYBY · RYBY Z JAZERA
   

Není povolené komentovať.