Recepty na obed Recepty na obed

Chlebová polievka (Žebračka)

Chlebova polievka (Zebracka)
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Česká polievková klasika, ktorá pre sýtosť a fantastickú chuť potrebuje len zopár základných surovín, ktoré celkom určite máte doma.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Chlebová polievka (Žebračka)
Česká polievková klasika, ktorá pre sýtosť a fantastickú chuť potrebuje len zopár základných surovín, ktoré celkom určite máte doma.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 20 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 25 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 3 porcie
Kalórie: 21 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL bravčová masť al. olej
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 3/4 litra zeleninový vývar bujón
  • 1 dl mlieko
  • 6 plátkov starší chlieb
  • 2 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ majoránka

Postup varenia:
 

  • V polievkovom hrnci zahrejeme masť (olej) a pridáme nahrubo posekanú cibuľu.
  • Zľahka ju osolíme a podlejeme vývarom.
  • Do vriaceho vývaru pridáme na kocky pokrájaný starší chlieb a varíme, kým sa nezačne rozpadávať (5 až 10 minút).
  • Polievku ochutnáme, dosolíme, pridáme nasekaný cesnak a majoránku. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme mlieko a ešte pár minút prevaríme.
  • Žebračka chutí výborne samotná, ale môžeme ju servírovať aj s nasekanými čerstvými bylinkami a lyžicou kyslej smotany.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 2gFosfor: 29mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 2µgCalcium: 39mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 54IUVlákniny: 1gKalórie: 21kcalDraslík: 47mgSodík: 14mgCholesterol: 3mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: polievka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kategórie receptov:
POLIEVKY · ZELENINOVÉ POLIEVKY
   

Není povolené komentovať.