Česká polievková klasika, ktorá pre sýtosť a fantastickú chuť potrebuje len zopár základných surovín, ktoré celkom určite máte doma.
Česká polievková klasika, ktorá pre sýtosť a fantastickú chuť potrebuje len zopár základných surovín, ktoré celkom určite máte doma.
Suroviny – Ingrediencie:
- 2 PL bravčová masť al. olej
- 1 ks väčšia cibuľa
- 3/4 litra zeleninový vývar bujón
- 1 dl mlieko
- 6 plátkov starší chlieb
- 2 strúčiky cesnak
- podľa chuti soľ majoránka
Postup varenia:
- V polievkovom hrnci zahrejeme masť (olej) a pridáme nahrubo posekanú cibuľu.
- Zľahka ju osolíme a podlejeme vývarom.
- Do vriaceho vývaru pridáme na kocky pokrájaný starší chlieb a varíme, kým sa nezačne rozpadávať (5 až 10 minút).
- Polievku ochutnáme, dosolíme, pridáme nasekaný cesnak a majoránku. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme mlieko a ešte pár minút prevaríme.
- Žebračka chutí výborne samotná, ale môžeme ju servírovať aj s nasekanými čerstvými bylinkami a lyžicou kyslej smotany.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 2gFosfor: 29mgHorčík: 4mgŽelezo: 1mgKyselina listová: 2µgCalcium: 39mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 54IUVlákniny: 1gKalórie: 21kcalDraslík: 47mgSodík: 14mgCholesterol: 3mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 1gSacharidy: 2gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED