Recepty na obed Recepty na obed

Chai horúca čokoláda

Chai horúca čokoláda
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Horúca čokoláda prevoňaná kardamonom, škoricou a jemne pikantná vďaka zázvoru a kajenskej paprike.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Chai horúca čokoláda
Horúca čokoláda prevoňaná kardamonom, škoricou a jemne pikantná vďaka zázvoru a kajenskej paprike.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 5 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 15 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 10 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 400 ml rastlinné mlieko
  • 2 PL kakao
  • 1 PL trstinový cukor
  • 50 g tmavá čokoláda
  • 1 ks čerstvý zázvor 2 cm kúsok
  • 4 ks kardamon semienka
  • 3 ks klinčeky
  • 2 ks škorica drievko
  • 1 štipka kajenská paprikka

Postup varenia:
 

  • Všetky suroviny pridáme do rajnice.
  • Začneme mliekom podľa vlastného výberu – sójové, mandľové, kokosové alebo napríklad mleko z lieskových orieškov.
  • K mlieku pridáme kakao, cukor a nalámanú čokoládu.
  • Zázvor pokrájame na plátky, kardamonové semienka rozdrvíme nožom a spolu s celými klinčekmi a drievkami škorice ich pridáme do rajnice.
  • A pre zvýraznenie čokoládovej chuti pridáme štipku kajenskej papriky.
  • Za stáleho miešania všetko spolu privedieme k varu na strednom plameni a spoločne povaríme minútku či dve.
  • Čokoládu odstavíme a cez sitko precedíme do pohárov. Dekorujeme scedenými drievkami škorice a vychutnávame.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 10kcalSacharidy: 2gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 38mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 9mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 10mgFosfor: 11mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: napoje
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
NÁPOJE
   

Není povolené komentovať.