Recepty na obed Recepty na obed

Cesnaková hrianka s kozím syrom a pečenou paprikou

Cesnaková hrianka s kozím syrom a pečenou paprikou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Chrumkavý chlebík potretý cesnakom, zasypaný kúskami lahodného kozieho syra a zakrytý sladkou pečenou paprikou.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Cesnaková hrianka s kozím syrom a pečenou paprikou
Chrumkavý chlebík potretý cesnakom, zasypaný kúskami lahodného kozieho syra a zakrytý sladkou pečenou paprikou.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 50 mins
Druh jedla: Olovrant, Raňajky
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 1 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 4 plátky kváskový chlieb
  • 2 strúčiky cesnak
  • 2 ks kapia alebo červená paprika
  • 150 g kozí syr
  • trochu extra panenský olivový olej
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie
  • trochu čerstvá alebo sušená bazalka

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 220°C.
  • Na plech, vystlaný papierom na pečenie, položíme celé papriky a dáme piecť do rúry, kým koža nesčernie – na zhruba 20 minút. Potom ich obrátime a pečieme ďalších cca 20 minút. Papriky necháme vychladnúť a následne opatrne olúpeme spečenú kožu. Ostane nám jemná a sladučká dužina.
  • Na suchej panvici opečieme plátky chlebíka a ešte horúce potrieme cesnakom a zľahka pokvapkáme olejom.
  • Na hrianky nalámeme kozí syr, jemne ho osolíme a okoreníme.
  • Nakoniec dekorujeme plátkami paprík, bazalkou a jemne pokvapkáme olejom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 1kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 2mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Cesnaková hrianka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BEZMÄSITÉ JEDLÁ · PEČIVO
   

Není povolené komentovať.