Recepty na obed Recepty na obed

Černohorský rezeň

Recepty na obed -
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Neviete sa rozhodnúť, či na obed pripraviť zemiakové placky alebo bravčové rezne? Jednoduchá odpoveď. Pripravte si chutné bravčové rezne ukryté v zemiakovom cestíčku. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Černohorský rezeň
Neviete sa rozhodnúť, či na obed pripraviť zemiakové placky alebo bravčové rezne? Jednoduchá odpoveď. Pripravte si chutné bravčové rezne ukryté v zemiakovom cestíčku. 
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 67 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg bravčové karé
  • 500 g zemiaky
  • 2 ks vajce
  • 3 strúčiky cesnak
  • 1 ks cibuľa
  • 3 PL hladká múka
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • podľa chuti mletý kmín
  • podľa chuti majoránka
  • olej na vyprážanie
  • hladká múka na obaľovanie
  • strúhaný syr na posypanie

Postup varenia:
 

  • Mäso si nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme a následne osolíme a okoreníme. 
  • Cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na drobno a spolu s 1 vajíčkom rozmixujeme. Zemiaky nastrúhame na jemno, pridáme rozmixovanú cibuľu s cesnakom, vajíčko, múku a podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, mletý kmín a majoránku. Všetko spolu dobre premiešame. 
    Múku pridávame postupne – podľa potreby môžeme ubrať alebo pridať.
  • Rezne obalíme v hladkej múke a následne v zemiakovom cestíčku. Takto pripravené rezne vyprážame v rozhorúčenom oleji. Pred podávaním môžeme ešte posypať strúhaným syrom.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 67kcalSacharidy: 15gProteíny: 2gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 6mgDraslík: 354mgVlákniny: 2gCukry: 1gVitamín A: 4IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 17mgVitamín D: 1µgCalcium: 11mgKyselina listová: 14µgŽelezo: 1mgHorčík: 19mgFosfor: 50mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Kurací rezeň
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ
   

Není povolené komentovať.