Slovenská tradičná kuchyňa ukrýva mnohé poklady. Jedným z nich nepochybne sú i bryndzové pirohy.
Slovenská tradičná kuchyňa ukrýva mnohé poklady. Jedným z nich nepochybne sú i bryndzové pirohy.
Suroviny – Ingrediencie:
PLNKA:
- 300 g čerstvá bryndza
- 150 g zemiaky
NA VRCH:
- slanina kyslá smotana, opražená cibuľka
Postup varenia:
- Zemiaky (na cesto i plnku) uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.
- 2 zemiaky (cca 150 g) odložíme na plnku a zvyšok postrúhame alebo pretlačíme na pracovnú dosku.
- Pridáme múku, soľ, celé vajíčko a rukami vypracujeme celistvé, hladké cesto.
- Cesto necháme odpočívať a medzitým si do misky postrúhame odložené zemiaky, pridáme bryndzu a vymiešame plnku.
- Z cesta vyvaľkáme tenký plát (hrúbka cca 3 mm), z ktorého pohárom alebo vykrajovačkou vykrajujeme kruhy. Tie plníme plnkou, preložíme ich na polovicu a okraje dobre pritlačíme vidličkou, aby plnka nevytekala.
- Pirohy povaríme vo vriacej, osolenej vode asi 6-8 minút, kým všetky nevyplávajú na hladinu.
- Podávame horúce s trochou kyslej smotany, posypané vypraženou slaninkou, cibuľkou a preliate omastkom.
Podobný VideoRecept:
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 2gFosfor: 188mgHorčík: 60mgŽelezo: 5mgKyselina listová: 167µgCalcium: 34mgVitamín D: 1µgVitamín C: 37mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 5IUVlákniny: 6gKalórie: 418kcalDraslík: 870mgSodík: 62mgCholesterol: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 12gSacharidy: 90gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kategórie receptov:
CESTOVINY