Recepty na obed Recepty na obed

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Slovenská tradičná kuchyňa ukrýva mnohé poklady. Jedným z nich nepochybne sú i bryndzové pirohy.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bryndzové pirohy
Slovenská tradičná kuchyňa ukrýva mnohé poklady. Jedným z nich nepochybne sú i bryndzové pirohy.
ČAS PRÍPRAVY: 30 mins
ČAS VARENIA: 5 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 35 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 418 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

ZEMIAKOVÉ CESTO:

PLNKA:

  • 300 g čerstvá bryndza
  • 150 g zemiaky

NA VRCH:

  • slanina kyslá smotana, opražená cibuľka

Postup varenia:
 

  • Zemiaky (na cesto i plnku) uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme.
  • 2 zemiaky (cca 150 g) odložíme na plnku a zvyšok postrúhame alebo pretlačíme na pracovnú dosku.
  • Pridáme múku, soľ, celé vajíčko a rukami vypracujeme celistvé, hladké cesto.
  • Cesto necháme odpočívať a medzitým si do misky postrúhame odložené zemiaky, pridáme bryndzu a vymiešame plnku.
  • Z cesta vyvaľkáme tenký plát (hrúbka cca 3 mm), z ktorého pohárom alebo vykrajovačkou vykrajujeme kruhy. Tie plníme plnkou, preložíme ich na polovicu a okraje dobre pritlačíme vidličkou, aby plnka nevytekala.
  • Pirohy povaríme vo vriacej, osolenej vode asi 6-8 minút, kým všetky nevyplávajú na hladinu.
  • Podávame horúce s trochou kyslej smotany, posypané vypraženou slaninkou, cibuľkou a preliate omastkom.

Podobný VideoRecept:

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 418kcalSacharidy: 90gProteíny: 12gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 62mgDraslík: 870mgVlákniny: 6gCukry: 2gVitamín A: 5IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 37mgVitamín D: 1µgCalcium: 34mgKyselina listová: 167µgŽelezo: 5mgHorčík: 60mgFosfor: 188mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: pirohy
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
· ·
                           
Kategórie receptov:
CESTOVINY
   

Není povolené komentovať.