Recepty na obed Recepty na obed

Bravčový guláš s haluškami

Bravčový guláš s haluškami
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Recept na Bravčový guláš s haluškami. Vynikajúce, rýchle jedlo z bravčového pliecka.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bravčový guláš s haluškami
Recept na Bravčový guláš s haluškami. Vynikajúce, rýchle jedlo z bravčového pliecka.
ČAS PRÍPRAVY: 15 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Porcie: 4 porcie
Kalórie: 455 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 kg bravčové pliecko
  • 2 PL bravčová masť
  • 3 ks veľka cibuľa
  • 2 PL sladká mletá paprika
  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 3 ks paradajka
  • 2 ks kápia
  • 1 ks čili paprička
  • 1 liter hovädzí vývar
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

HALUŠKY:

Postup varenia:
 

  • Bravčové mäso pokrájame na kocky a cibuľu nasekáme na menšie kúsky.
  • Vo väčšom hrnci zahrejme masť a pridáme cibuľku. Restujeme do sklovita mäso, ktoré osolíme a okoreníme a opekáme, kým sa nezatiahne.
  • Potom mäsko zaprášime paprikou, pridáme pretlak a spoločne restujeme asi 2 minútky.
  • Potom postupne pridáme na kocky pokrájané paradajky, na tenké prúžky pokrájanú kapiu, na kolieska nakrájanú čili papričku, krátko opražíme a podlejeme vývarom toľko, aby mäso nebolo úplne ponorené.
  • Guláš zakryjeme, stiahneme plameň a necháme variť, kým nebude mäsko mäkké 30 až 40 minút.
  • Medzitým si pripravíme halušky: múku nasypeme do misky, pridáme celé vajce, soľ a postupne prilievame vodu a miešame. Výsledné cesto by malo byť hladké, ale nie úplne riedke.
  • Cesto pretlačíme cez haluškovač do osolenej vriacej vody a potom, ako halušky vyplávajú na povrch, ich ešte povaríme zhruba 2 minútky.
  • Halušky scedíme a premiešame s trochou masla alebo masti.
  • Guláš podávame s haluškami a všetko ešte posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 455kcalSacharidy: 95gProteíny: 13gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gCholesterol: 1mgSodík: 100mgDraslík: 135mgVlákniny: 3gCukry: 1gVitamín A: 4IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 19mgKyselina listová: 229µgŽelezo: 6mgHorčík: 28mgFosfor: 136mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: guláš
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO · Slovenská kuchyňa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.