Bravčový guláš s haluškami je vynikajúce, rýchle jedlo z bravčového pliecka.
Vynikajúce, rýchle jedlo z bravčového pliecka.
Suroviny – Ingrediencie:
- 1 kg bravčové pliecko
- 2 PL bravčová masť
- 3 ks veľka cibuľa
- 2 PL sladká mletá paprika
- 2 PL paradajkový pretlak
- 3 ks paradajka
- 2 ks kápia
- 1 ks čili paprička
- 1 liter hovädzí vývar
- podľa chuti soľ mleté čierne korenie
HALUŠKY:
- 500 g hladká múka
- 1 KL soľ
- 1 ks vajce
- 350 ml voda
- 2 PL maslo alebo masť na omastenie
Postup varenia:
- Bravčové mäso pokrájame na kocky a cibuľu nasekáme na menšie kúsky.
- Vo väčšom hrnci zahrejme masť a pridáme cibuľku. Restujeme do sklovita mäso, ktoré osolíme a okoreníme a opekáme, kým sa nezatiahne.
- Potom mäsko zaprášime paprikou, pridáme pretlak a spoločne restujeme asi 2 minútky.
- Potom postupne pridáme na kocky pokrájané paradajky, na tenké prúžky pokrájanú kapiu, na kolieska nakrájanú čili papričku, krátko opražíme a podlejeme vývarom toľko, aby mäso nebolo úplne ponorené.
- Guláš zakryjeme, stiahneme plameň a necháme variť, kým nebude mäsko mäkké 30 až 40 minút.
- Medzitým si pripravíme halušky: múku nasypeme do misky, pridáme celé vajce, soľ a postupne prilievame vodu a miešame. Výsledné cesto by malo byť hladké, ale nie úplne riedke.
- Cesto pretlačíme cez haluškovač do osolenej vriacej vody a potom, ako halušky vyplávajú na povrch, ich ešte povaríme zhruba 2 minútky.
- Halušky scedíme a premiešame s trochou masla alebo masti.
- Guláš podávame s haluškami a všetko ešte posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 1gFosfor: 136mgHorčík: 28mgŽelezo: 6mgKyselina listová: 229µgCalcium: 19mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 4IUVlákniny: 3gKalórie: 455kcalDraslík: 135mgSodík: 100mgCholesterol: 1mgNasýtené tuky: 1gTuky: 1gProteíny: 13gSacharidy: 95gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
Kľúčové slová:
Guláš